Ympäristö

Ympäristö­ystävällinen painotalo Kotkassa

Vastuu ympäristöstä on meillä kaikilla. Tuotannossamme tämä näkyy muun muassa raaka-aine- ja materiaalivalinnoissa, tuotannon toimintatavoissa ja jätteenkäsittelyssä.

Varastolaatuisten papereiden valikoimamme on valittu ympäristö huomioiden. Lähes kaikilla käyttämillämme materiaaleilla on yksi tai useampi ympäristösertifikaatti.

Kaikki toimittamamme tuotteet valmistetaan Suomessa. Suurimman osan tuotteista valmistamme Kotkassa, mutta joissakin töissä käytämme suomalaisia yhteistyökumppaneita. Tilaamalla painotuotteet meiltä tuet taatusti suomalaista työtä!

Kierrätämme myös asianmukaisesti kaiken syntyvän jätteen: paperit, värikasetit sekä kaiken painoprosessista ja tuotannosta ylijäävän materiaalin.

Valitsemalla ympäristösertifioidun materiaalin ja lisäämällä mahdollisesti sen symbolin tuotteeseen – esimerkiksi esitteeseen tai asiakaslehteen – viestit asiakkaillesi oman yrityksesi panostuksesta ympäristöasioihin.

Ilmakuva metsästä
Joutsenmerkki

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki eli Pohjoismainen ympäristömerkki erottelee ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Joutsenmerkityt tuotteet täyttävät tiukat kriteerit, jotka ottavat huomioon tuotteen koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset. Materiaali voi täyttää Joutsenmerkille asetetut vaatimukset myös, vaikka sillä ei ole Joutsenmerkkiä.

Fsc logo

FSC®

FSC® on globaali, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu edistämään vastuullista metsänhoitoa maailmanlaajuisesti. FSC® määrittelee standardit, jotka perustuvat sovittuihin vastuullisen metsänhoidon periaatteisiin, joita ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset sidosryhmät tukevat.

Ecolabel logo

EU-ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki on Euroopan komission myöntämä eurooppalainen sertifikaatti. Kansallisella tasolla sen soveltamisesta vastaavat riippumattomat ja puolueettomat organisaatiot. EU-ympäristömerkki kertoo tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä sekä ohjaa kuluttajia ja yrityksiä vastuulliseen, ympäristöä paremmin huomioivaan kuluttamiseen.

PEFC-merkki

PEFC

PEFC on maailmanlaajuinen organisaatio, joka edistää metsäpohjaisten tuotteiden sertifiointien ja ympäristömerkkien avulla kestävän kehityksen periaatteiden mukaista metsänhoitoa. PEFCTM-sertifikaatti ja/tai ympäristömerkki vakuuttaa asiakkaat ja loppukäyttäjät siitä, että raaka-aine on lähtöisin kestävän kehityksen periaatteiden mukaan hoidetuista metsistä.