Aineisto-ohjeet
painotuotteille

Aineistot

Sähköisen aineiston voit toimittaa meille joko PDF-tiedostona, jossa on 3 mm leikkausvarat ja merkit, tai suunnitteluohjelman avoimena tiedostona, jossa ovat mukana kaikki kuvat, grafiikka ja fontit.

Värit

Värien tulee olla CMYK-muodossa, mikäli suunnitteluohjelma sen mahdollistaa. Musta teksti tulee määrittää 100-prosenttiseksi mustaksi (C0 M0 Y0 K100), ei nelivärimustaksi. Suurkuvapuolella tietyt työt on painettavissa myös rgb-väreissä.

Kuvat

Suositeltavat tiedostomuodot ovat jpg (korkea laatu), eps ja tif.
Suositeltava resoluutio painotuotteessa oleville kuville lopullisessa koossa on:

  • Värikuvat 300 dpi (dots per inch, pistettä per tuuma)
  • Harmaasävykuvat 600 dpi
  • Bittikartat 1200 dpi
  • Suurkuvatulosteet 100–150 dpi


Huomioithan, että internetiin tarkoitetut kuvat ovat resoluutioltaan 72 dpi, eli liian heikkolaatuisia painotuotantoon.

Sivukoko ja leikkausvara

Painotuotteen sivun koon tulisi olla sama kuin tuotteen puhtaaksi leikattu koko.

Muista aina leikkausvarat (bleed) vähintään 3 mm sivun joka reunalla. Mikäli kuvien ja graafisten elementtien halutaan ulottuvan painotuotteen reunaan saakka, niiden pitää taitto-ohjelmassa jatkua yli reunojen. Tekstin ja muiden elementtien katkeamisen vältät, kun et sijoita niitä liian lähelle puhtaaksi leikattavaa reunaa (alle 5 mm). Huom! rollup-aineistoihin 150mm asennusvara alareunaan.

Fontit

Jos aineisto on muussa muodossa kuin PDF, on fontit toimitettava aineiston mukana tai muutettava vektoreiksi taitto-ohjelmasta riippuen.

Aineiston toimitus

Voit toimittaa aineiston meille esimerkiksi ulkoisen pilvipalvelun kautta (WeTransfer, Dropbox, Google Drive), muistitikulla, tai sähköpostilla osoitteeseen info@painotalowestman.fi

Mikäli herää kysyttävää, voit aina olla meihin yhteydessä!